Westfriese Windmolen

>

Coöperatie

Condor gesloopt

Op 18 april 2008 is de Condor gesloopt.
Bekijk hier de foto's.

Condor verkocht

Na de brand in de besturingskast in december bleek het niet de moeite meer de molen nog te repareren. De molen zou binnen een jaar weg moeten omdat er huizen vlak achter de molen gebouwd worden. De schade is grotendeels door de verzekering vergoed, en de WWC mocht zelf beslissen of de molen gerepareerd zou worden of niet. Het bestuur heeft besloten dat niet te doen en geprobeerd een koper voor de molen te vinden. In eerste instantie waren er 3 gegadigden, uiteindelijk bleef 1 koper over die een klein bedrag heeft geboden. De molen levert dus nauwelijks iets op, maar dat is logisch, omdat de molen 18 jaar oud is en nooit gerenoveerd is, en omdat de besturingskast uitgebrand is. Het zal de nieuwe eigenaar waarschijnlijk enkele tienduizenden euro's kosten om de molen weer bedrijfsklaar te maken.
De molen is verkocht aan een handelaar, die de molen waarschijnlijk doorverkocht heeft aan iemand in het buitenland.

Besturingskast Condor uitgebrand

Brandschade aan de besturingskast van de CondorOp zaterdag 15 december 2007 is de besturingskast van de Condor geheel uitgebrand. Hierdoor kan de molen geen energie meer leveren aan het lichtnet.
De oorzaak van de brand is nog onbekend. De meterkast van Nuon, die in hetzelfde huisje staat, liep waarschijnlijk roetschade op.
De firma Bettink bekijkt samen met de verzekeringsmaatschappij hoe de schade zo snel mogelijk hersteld kan worden. Een nieuwe besturingskast kan meer dan 10.000 euro kosten. De molen mag waarschijnlijk nog hooguit een jaar draaien totdat er nieuwe huizen vlak achter de molen staan, dus het is de vraag of een nieuwe kast de moeite waard is. De verzekering dekt grotendeels de schade, de WWC is in ieder geval het eigen risico van ruim 2000 euro kwijt.